Γύρος της Κρήτης

Κρήτη Χανιά Ηράκλειο Ελαφονήσι
για να δείτε χάρτες και αναλυτικά στοιχεία για gps κάντε κλικ στα ανάλογα links των παρακάτω κειμένων

1η ημέρα Πειραιάς - Χανιά με πλοίο

Το μεσημέρι φτάσαμε στο Πειραιά και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο στο οποίο είχαμε κλείσει καμπίνα. Όπως όλα τα πλοία έτσι κι αυτό είχε ιδιαιτέρα αλμυρή τιμή μια και κλείσαμε καμπίνα αφού ταξιδεύαμε με τα παιδιά (και το αυτοκίνητο)

2η ημέρα Πόλη των Χανίων
Το ξενοδοχείο που βρισκόταν στο κέντρο του Πλατανια, ήταν φιλόξενο και σε προνομιούχο μέρος πρόσφερε τις βασικές υπηρεσίες. Η σχέση τιμής όμως ήταν πολύ καλή. Η περιοχή ιδιαιτέρα τουριστική με πολλά εστιατόρια και μπαράκια δίνει πολλές επιλογές για νυχτερινές αποδράσεις. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες αλλά όχι ιδιαίτερα καθαρή.
Βράδυ στη πόλη των Χανίων
3η ημέρα όρη Χανίων - Φλώρια
Ανεβαίνουμε προς τα βουνά των Χανίων όπου θα μας φιλοξενούσαν φίλοι σ' ένα χωριό με μόλις 15 μονίμους κατοίκους τα Φλωρια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός με στροφές αλλά καλός και οδηγεί μέσω του χωριού Κάντανος στη νότια πλευρά του νησιού στη Παλαιοχωρα Το τοπίο και η διαδρομή άγριο αλλά μαγευτικό . μετά τα χωριά Βουκολιές και Κακόπετρος αρχίζει το δάσος και οι χαράδρες. Το χωριό Φλώρια βρίσκεται στον αυχένα σχεδόν του βουνού και έχει ως πλατεία ένα πλατάνι και ένα καφενείο όπου μια στάση για ξεκούραση είναι απαραίτητη γι' αυτούς που ταξιδεύουν προς η από τη Παλαιοχωρα. Στο σημείο αυτό υπάρχει μνημείο εις μνήμη των Γερμανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της κατοχής.
Για να δείτε πλήρη χιλιομετρική ανάλυση και διαδρομή κάντε κλικ εδώ πάνω

4η ημέρα Φλώρια Παλαιοχωρα ΚάντανοςΤα Φλώρια απέχουν περίπου μισή ώρα από την Παλαιοχωρα που είναι το μεγαλύτερο νότιο λιμανι της Κρήτης. Το τοπίο άγριο αλλά μαγευτικό ενώ το ίδιο το χωριό κάνει προσπάθειες τουριστικής εξέλιξης. Οι παραλίες προς την δεξιά πλευρά του χωριού είναι αρκετά καλές ενώ αν βγει κάπως προς τα έξω θα βρει πολύ ήσυχες παραλίες. Στο κέντρο του χωριού (παραλία) υπάρχει πληθώρα από ταβέρνες εμείς όμως συνιστούμε τις ταβέρνες που υπάρχουν στο κέντρο της Καντανου (κοντά στην εκκλησία) οι οποίες όλες προσφέρουν τοπική άριστη κουζίνα. Στη Κάντανο μπορεί κάποιος να δει την εκκλησία και να δοκίμασε τα γλύκα του τοπικού ζαχαροπλαστείου. Αν είναι κάποιος τυχερός μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια τοπική γιορτή η οποία κρατάει συνήθως ως το πρωί

Για να δείτε πλήρη χιλιομετρική ανάλυση και διαδρομή καθώς και στοιχεία GPS κάντε κλικ εδώ
5η ημέρα ΕλαφονησιΑπο τα Φλώρια ξεκινήσαμε για το Ελαφονήσι που βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά του νησιού. Η διαδρομή απ' αυτή τη πλευρά είναι μέσα από δάσος ενω η συνηθισμένη διαδρομή που ακολουθεί κάποιος από τα Χανιά είναι μέσω Πλατανιά Κισσάμου. Πλησιάζοντας στο Ελαφονήσι ο δρόμος περνά μέσα από πανέμορφα χωριά τα οποία είναι πραγματικά κρεμασμένα από την πλαγιά του βουνού. Ο δρόμος έχει αρκετές στροφές και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πριν φτάσει κάποιος καλό είναι να επισκεφθεί την μονή Χρυσοσκαλίτισας η οποία είχε πολιορκηθεί από τους Τούρκους και έχει εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες και τις οβίδες στα τείχη της. Η Θέα από εκεί είναι καταπληκτική. Μετά από 5 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στο Ελαφονήσι. Μη περιμένετε να δείτε μια οργανωμένη παραλία γιατί η περιοχή είναι αναξιοποίητη (και καλά κάνει) ως αναφορά τις τουριστικές υποδομές. Το τοπίο είναι άγριο και πανέμορφο ενώ η θάλασσα είναι ριχή και οι πλέον κατάλληλες για παιδιά. Εμείς περάσαμε απέναντι με τα πόδια (δια μέσου της θάλασσας), στο μικρό νησάκι που είχε σχετικά λιγότερο κόσμο. Υπάρχουν όμως στην περιοχή αρκετές παραλίες που θα σας αποζημιώσουν σίγουρα. Θα πρέπει όμως να οργανωθείτε πριν πάτε για το λόγο ότι υπάρχει μόνο μία καντίνα (που λειτουργεί με γεννήτρια) και οι τιμές είναι λίγο ακριβές.

6η ημέρα (φαράγγι της Σαμαριάς Αγία Ρούμελη)
Απο τα Χανιά με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και 6.00 ή ώρα το πρωί ξεκινήσαμε για το φαράγγι της Σαμαριάς. Το λεωφορείο έφτασε μετά απο 1 ώρα και κάτι στον Ομαλό όπου και είναι η είσοδος του φαραγγιού.

7η ημέρα (Χανιά, Μονη Αρκαδίου, Χερσόνησος)
8η ημέρα (Ακρωτήρι Άγιος Νικόλαος)
9η ημέρα Ακρωτήρι Ελούντα Πλάκα Σπιναλόγκα
10 ημέρα Ανάκτορα Κνωσού

11 ημέρα Ηράκλειο - Ρέθυμνο Ηράκλειο




Από το Blogger.