Πάσχα δύο παραδοσιακές συνταγές απο την Θεσσαλία Μαγειρίτσα και Αρνακι ψητό


Χάρτης της περιοχής

Οι συνταγές αυτές προέρχονται απο την Θεσσαλία και συγκεκριμένα απο την περιοχή Τρικάλων Η πρώτη αφορά στη παραδοσιακή μαγειρίτσα και η δεύτερη σε  ψητό αρνάκι που είναι κατα την άποψη μας καταπληκτική
Πάμε Λοιπόν

Μαγειρίτσα:
·         Τα υλικά για τη μαγειρίτσα για πέντε άτομα
Μία μέτρια συκωταριά απο αρνί περίπου 1 με 1,5 κιλό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
2 φρέσκες μεγάλες ντομάτες φρέσκια
άνηθο

·         3 με 4 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο 

αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία
·         Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τη κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε το ματσάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια
·         Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και τον άνηθο

Εκτέλεση της συνταγής
·         Βάζουμε στη κατσαρόλα το λάδι να κάψει πολύ καλά. Και σοτάρουμε τα συκωτάκια για περίπου 10 λεπτά.
·         Εφόσον έχουν σωταριστεί καλά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε .
·         Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι την ντομάτα και ανακατεύουμε.
·         Αφήνουμε να βράσει  το φαγητό για περίπου μία ώρα, με σκεπασμένη κατσαρόλα
·         Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε το άνηθο ανακατεύοντας  το για 3- 4 λεπτά ακόμη.

Έτοιμη η μαγειρίτσα για σερβίρισμα

Αρνάκι Ψητό με ρύζι
Παίρνουμε το μπροστά μέρος απο ένα αρνάκι (συν. Βάρος 1-1,5 κιλό)
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
Αλάτι –πιπέρι

Προετοιμασία
·         Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας .
·         Αλατίζουμε το ρύζι
·         Βάζουμε το ρύζι σε πήλινο σκεύος με καπάκι.
·         Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύπτει το ρύζι μέσα στο σκεύος
·         Προσθέτουμε το κρέας εφόσον το έχουμε κόψει σε κομμάτια
·         Βάζουμε νερό ώστε το ρύζι να καλύπτεται κατά ένα δάκτυλο.
Εκτέλεση της συνταγής:
·         Σκεπάζουμε το πήλινο σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο .
·         Το ψήνουμε περίπου στους 160 με 180 βαθμούς για 3 με 4 ώρες


Έτοιμο το αρνάκι για σερβίρισμα



Από το Blogger.